Одржана обука за менторе

У Унији послодаваца Србије одржана је обука за менторе који ће бити део пројекта “Добар ментор=одлична пракса”.

Петнаест ментора који су прошли обуку имаће прилику да своје менторске вештине употребе током једномесечне праксе која ће бити реализована у њиховом предузећу у августу. Пројекат “Добар ментор=одлична пракса” има за циљ да промовише и унапреди квалитет стручних пракси које се реализују у предузећима у нашој земљи. У сарадњи са Солидар Сwисс Унија послодаваца Србије је обезбедила средства за пилот меру која би требало да покаже да ли додатна финансијска стимулација ментора доводи до квалитетније стручне праксе, веће посвећености ментора и заинтересованости запослених у предузећу да поред свог свакодневног посла обављају и посао ментора, али и да ли надокнађује предузећима пад продуктивности који је забележен код ментора. Предвиђена накнада за лица на пракси износи 15.000 динара бруто, а исти износ је предвиђен и за менторе.

Обуку за менторе реализовали смо уз помоћ тренера из Атриа Гроуп, Станке Вучетић и Мирка Самарџића који су учесницима објаснили како да изаберу кандидата за програм менторства, које су то карактеристике и компетенције које треба да има квалитетан ментор, како се реализује менторски процес, који менторски стилови постоје, како бити ментор особама различитих комуникационих стилова али и како изградити поверење у менторском процесу.

Како би се пракса што једноставније реализовала у предузећима и како би обе стране (и ментор/предузеће и лице на пракси) имале корист од програма стручне праксе припремили смо “Приручник за менторе”.

Приручник за Менторе А Ковачевић Ј Стоиљковић

 

Newsletter

Пријавите се за најновије вести

Контакт Инфо

  • Тел: + 381 17 422 367
  • Факс: +381 17 422 367     
  • Директор: +381 17 412 319    
  • Галерија: +381 17 414 369

Пратите нас

© 2017 НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ ВРАЊЕ. Сва права задржана. Сајт урадио Creative Design Studio