Велико интересовање Врањанаца за Књижевну колонију 2017

Након треће успешне вечери Књижевне колоније у организацији Народног универзитета Врање, примећује се да програм  изазива велико интересовање публике.

Гост прве вечери Колоније, Градимир Стојковић, говорио је о свом одрастању, о првој награди  и великом пријатељству са Бранком Ћопићем и Миком Антићем, о романима и лику Хајдука Глигорија Пецикозе, дечака из провинције, и његовој борби да нађе своје место у хаосу велеграда. Његови романи  приволели су многе генерације да се заљубе у читање.

Друге вечери публици се представила Славица Гароња, књижевница, фолклориста, књижевни критичар и универзитетски професор. Кроз своју животну причу, осврнула се на многе жене приповедаче, чији је књижевни рад неправедно запостављен.

У препуној сали Гимназије, синоћ су се пред публиком нашли афирмисани писци и сценаристи тренутно најгледаније серије „Сенке над Балканом“, Дејан Стојиљковић и Владимир Кецмановић. Врло интригантна прича о преплитању мало познатих историјских чињеница и стваралачке фикције, изазвала је реакцију публике. Многи  су својим питањима покренули занимљиву тему о улози Русије током светских ратова у Србији и о реалном стању српског друштва након формирања Краљевине СХС.

 

Осим књижевних вечери, изузетно интересовање изазвале су и интерактивне радионице са ученицима основих и средњих школа. Велики одзив школараца је најбољи доказ да су младе генерације и даље заинтересоване за лепу писану реч.

Newsletter

Пријавите се за најновије вести

Контакт Инфо

  • Тел: + 381 17 422 367
  • Факс: +381 17 422 367     
  • Директор: +381 17 412 319    
  • Галерија: +381 17 414 369

Пратите нас

© 2017 НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ ВРАЊЕ. Сва права задржана. Сајт урадио Creative Design Studio