Подељени сертификати за полазнике обука за занатска занимања у КПЗ Ниш

Сетификате о завршеној обуци за 16 заната и занимања, јуче су добила 164 осуђеника Казнено - поправног завода у Нишу.Реч је о пројекту немачке организације "Хелп" "Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана" који је реализован уз подршку Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде Србије и стручну помоћ стрчњака Народног универзитета Ниш, Народног универзитета Врање и Техничке школе из Ваљева.

Заменик управника КП завода Ниш Дејан Панић каже да су око 62 одсто осуђеника повратници у вршењу кривичних дела и да је циљ пројекта је смањење броја повратника.

Маша Бубањ, сениор менаџер "Хелпа" за економски развој каже дас у осуђеници сами бирали занимања у односу на афинитете и интересовања.

- Нека осуђена лица су прошла програм комплетне обуке док су нека имала знања и искуства и желели су само да провере своја знања. За њих смо извршили само проверу знања да би добили сертификате, каже Бубањ и додаје да  је ова организација у Србији спровела различите обуке за 550 осуђеника, каже Бубањ.

 

Директорка Народног универзитета Врање Гордана Димитријевић каже да су искуства професора који су спровели обуку била позитивна:

- Свакако смо са извесним предубеђењем кренули у реализацију ове обуке али се током саме реализације  дошло до једног врло коректног и финог односа између предавача и оних канидата који су били на обуци. Затим, изненађујуће је било и то што је њихово ангажовање било изнад очекиваног, показали су велико интересовање за обуку и одговорили на све захтеве професора тако да је наше искуство изузетно позитивно - каже она.

Newsletter

Пријавите се за најновије вести

Контакт Инфо

  • Тел: + 381 17 422 367
  • Факс: +381 17 422 367     
  • Директор: +381 17 412 319    
  • Галерија: +381 17 414 369

Пратите нас

© 2017 НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ ВРАЊЕ. Сва права задржана. Сајт урадио Creative Design Studio